A fotózás időtartama attól függ, melyik csomagot választjátok. Erről részletesebb információt az Árak menüpontban találhattok. Ha több gyermek van a családban, az árak akkor sem változnak, de ilyenkor nem javaslom a fél órás csomagot, mert kevés lehet az idő.
A csomagok a szűk családi körre vonatkoznak, tehát Anya, Apa, Gyerekek. Ha további hozzátartozó is szeretne fotózkodni, 5000 Ft/fő díjat kell fizetnie.
Minden csomagnál más a munkafolyamat, erről a telefonos időpont egyeztetésnél vagy a fotózás során nagyon szívesen adunk tájékoztatást. Általánosságban elmondható, hogy a retusálás 2 hetet vesz igénybe, ha van nyomatott anyag a csomagotokban, akkor az a kiválasztás után plusz egy hét.
A webgalériából kiválasztott képeket 13x18 cm méretben, fényes papírra, körben fehér kerettel nagyon szép minőségben nyomtatjuk ki, valamint DVD-n is megkapjátok őket teljes felbontásban és webes méretben. Lehetőség van vászonkép és album rendelésre is.
A retusálással együtt van készen egy fotó, ha elkészültek az utolsó igazítások attól a pillanattól kezdve igazán olyan amilyet adni szeretnék. Emiatt nem adunk át nyers képeket. Ha extra kívánságotok vagy ötletetek van a fotózás alkalmával jelezhetitek. Ha a kész anyag megtekintése után szeretnétek változtatásokat szívesen elkészítjük, de mondjuk egy karácsonyi szezonban amikor sokan várnak a képeikre lehet, hogy ez hetekre leállítja a folyamatot.
Ha nem tudtok választani a fényképek közül – mert annyira sok jó van közöttük –, akkor utólagosan is van lehetőség nagyobb csomagra váltani, ezt jelezzétek és átállítjuk a csomagot az online felületen.
Nem, az ott található képek kisfelbontásúak, ezek célja, hogy segítsenek Benneteket a Nektek tetszőek kiválasztásában. A webgaléria addig elérhető, ameddig a képeket kiválasztjátok.
Mivel mi teljesen biztosak vagyunk a munkánk minőségében, így azután, hogy láttátok az anyagot a webgalériában, kiválasztottátok a Nektek legjobban tetszőeket és elkészültek a nyomtatott anyagok. Kivétel a kismama fotózás, lássátok alább.
A fotózásánál lehetőleg csak természetes fényt használunk, folyamatos fénnyel csak derítjük a természetes fény okozta árnyékokat. Annak a legnagyobb előnye, hogy természetes fénnyel fotózunk, azon kívül, hogy ez a legszebb, az hogy a gyerekek nem fáradnak el a vaku villogástól, és folyamatosan tudunk fotózni, nem kell megvárni amíg a vaku újratölt. Megbeszéljük, hogy milyen ruhákat hoztatok, kitaláljuk a háttereket, közben kávézunk, teázunk, kölesgolyót eszegetünk és ismerkedünk.
Mielőtt írsz vagy telefonálsz, gondold végig, hogy milyen napszakban a legfittebb a gyermek.
Igazán gyönyörű bébifotókat lehet készíteni az első két hét során, mert ilyenkor még nagyon mélyen alszanak a babák, észre sem vesznek semmit a fotózásból, a sapi vagy a háttér cseréből. Ilyenkor még ugyanúgy össze tudnak gömbölyödni, mint az anyukájuk pocakjában. Ha valaki később jelentkezik, mint két hetes kor, akkor sem küldjük el, de akkor már nem tudjuk garantálni az édesen összegömbölyödött békésen alvó fotókat.
A leginkább működő módszer, hogy az anyuka eljön a kisbabával, megcsináljuk az édesen alvós fotókat, és mikor már a vége felé járunk jelzünk a testvérnek - testvéreknek, hogy indulhatnak az apukával. Ez nem jelent plusz költséget. Ha a fotózás otthon van akkor jobb ha az elején valaki vigyáz a nagyobbakra, hogy a kicsi el tudjon aludni.
Igen, hiszen ilyenkor van együtt a család, de novemberben, decemberben nagyon hamar elfogynak a hétvégi időpontok, mivel ezek a legnépszerűbb hónapok.
Igen, csak a dinnye vagy nárcisz csomag keretein belül. Ha külső helyszínt választunk (például parkot vagy játszóteret), érdemes olyan helyre menni ahol a gyermek már többször járt, otthonosan érzi magát. Az otthoni fotózás kényelmesebb az újszülötteknek, hiszen nem kell őket kimozdítani, viszont a fotózást csak akkor lehet megoldani, ha elegendő fény van a lakásban. Rengeteg kellék található a műteremben, melyek nagy részét magammal is viszem, ha az otthoni opciót választjátok. Viszont ilyenkor azt kérem, hogy megfelelő, azaz nagyon meleg hőmérsékletről gondoskodjatok a baba kényelme érdekében.
Hozzatok magatokkal sok-sok jókedvet, minél többféle színes ruhát, hogy tudjunk miből válogatni. A kis sapkákat, kalapokat és szoknyákat nagyon szeretem. Legyen egy hasonló színárnyalatú és hangulatú szett, amiben családként jól mutattok egymás mellett, például farmer és fehér felsőrész. Rengeteg játékunk van, de a kedvenceket mindenképpen hozzátok magatokkal.
Igen. Sminkeseink kijönnek és a helyszínen 6000 Ft/fő-ért készítenek sminket.
Valamikor a 30. és 35. hét között a legoptimálisabb, mert akkor már a pocak is szép kerek, de még nem ér el az ember a végső elgyengülés stádiumába.
Az összes olyan csinos ruhát amibe még beleférsz. Arra is érdemes figyelni, hogy az Apukával a ruhák összhangban legyenek színben vagy stílusban. Szükség van még sötét és világos alsóneműre is. Csipkénk, fodrunk, gyönyörű textiljeink nagy mennyiségben rendelkezésre állnak.
A fotózás időtartama másfél óra, ezt ti osztjátok be szabadon, nagyon szeretem ha a fotózás elejére vagy végére odajönnek a nagytesók is. Azt, hogy Nektek mik a legmegfelelőbb arányok telefonon kitaláljuk.
Az volt a tapasztalat, hogy ilyenkor már annyira fáradtak és annyi minden fontos dologgal túltereltek a Kismamák, hogy nehéz egyeztetni egy találkozót amikor a papírképekért és a dvd-ért jönnek. Így a legkényelmesebb mód tűnt a legjobbnak, a fotózás után kérjük el a fotózás árát, és az elkészült képeket teljes felbontásban feltöltjük egy webes tárhelyre, így a jövendőbeli anyukák otthon papucsban nézegethetik a képeket, nem kell menni sehova.